2024년 11월 30일 토요일

150. 기적의 식사법

무병장수하는 기적의  식사법

1. 적게 먹어라.


세계적 장수마을인 일본 오키나와 사람들은 서양인 평균(2500kcal)의 절반 수준으로 소식을 한다. 적게 먹으면 체내 대사율이 줄고 활성산소가 적게 생겨 심장병, 암 등을 예방할 수 있다.  오키나와 사람들은 열량이 낮은 채소와 과일, 두부, 현미, 해조류 등을 즐겨 먹는다.



2. 거꾸로 먹어라.


거꾸로 식사법은 밥을 먹고 반찬을 먹는 것이 아니라 반찬 먼저 먹는 방식이다. 채소 반찬 한 젓가락, 단백질 반찬 한 젓가락을 먹은 뒤 밥 한 술을 뜬다.

다음에는 채소 반찬 한 젓가락, 지방이 든 반찬 한 젓가락을 먹은 뒤 밥 한 술을 뜬다. 포만감이 높은 채소를 먼저 섭취함 으로써 식사량을 줄이는 데 도움되고, 식이섬유를 풍부하게 섭취할 수 있다.



3. 탄수화물, 똑똑하게 섭취하라.


정제되거나 당이 첨가된 탄수화물은 삼가한다. 쌀밥보다는 현미밥·잡곡밥,흰 빵보다 통밀빵, 흰 소면보다 메밀국수 를 먹는 것이 좋다



4. 콩과 두부를 많이 먹어라



건강수명을 늘리려면 식물성 단백질 섭취가 중요하다. 식물성 단백질이 들어 있는 콩과 두부 섭취 비율을 늘리는 것이 좋다. 폐경 전후 중년 여성이 콩과 두부를 섭취하면 단백질 공급과 여성호르몬 보충이라는 두 가지 효과를

기대할 수 있다



5. 채소와 과일, 적절하게 섭취하라.


채소와 과일을 적절하게 섭취하면 과도한 열량과 염분, 불포화지방산 섭취를 줄일 수 있다. 식이섬유와 항산화비타민 섭취량이 증가해 영양 균형을 유지할 수 있다.



6. 당분 많은 과일을 조심하라.


과일은 건강식품이라는 인식이 강해 거리낌 없이 먹는 경향이 있다. 그러나 당분이 많이 들어 있는 과일은 비만의 원인이 될 수 있다.

당분 적음 - 베리(라즈-,블랙-, 크랜-),레몬,라임.

당분 보통 - 사과와 딸기, 수박, 복숭아.

당분 높음 - 오렌지와 키위, 자두, 배, 파인애플.

당분 매우 높음 - 체리와 포도, 망고, 석류, 바나나.



7. 거친 곡물과 친해져라.


세계적으로 유명한 장수마을 사람들은 하나같이 주식으로 거친 곡물을 먹는다. 곡물의 씨눈과 겨층에는 비타민· 무기질· 식이섬유 등 영양소와 다양한 생리활성 물질이 들어 있다.



8. 원시시대 밥상에 답이 있다.



원시시대 사람들의 밥상은 현미밥과 채소, 해조류, 견과류, 과일 등이 주를 이루었다. 여기에 일주일에 두세 차례 안전하고 품질 좋은 육고기, 생선, 어패류 를 더하면 호르몬 생성과 근육 유지에 도움 된다. 껍질째 먹는 전식도

항산화력 을 높여 혈관건강에 좋다.



9. 등푸른 생선을 가까이 하라.


EPA, DHA 같은 오메가3 지방산이 들어 있어 심뇌혈관질환을 예방하는 데 도움 을 준다. 오메가3 지방산이 부족하면 뇌 세포막의 지방이 줄어 치매 위험이 높아 질 수 있다. 일주일에 두 번(약 230g) 이상 등푸른 생선을 섭취하는 것이 좋다.



10. 컬러푸드를 기억하라.


붉은색에는 라이코펜과 안토시안이 들어 있는데, 활성산소를 제거하고, 면역 기능 을 향상시킨다. 노란색에 많은 카로티 노이드는 항암과 노화방지

효과가 있다.녹색에 많은 설포라판과 인돌, 리그난은 대장암·유방암·전립선암 등 호르몬과 관련된 암의 발생 위험을 줄여준다.

보라색에는 페놀화합물이 많이 들어 있는데, 혈중 콜레스테롤 수치를 낮춰 혈관질환과 심장병을 예방하는 데 도움된다. 흰색에 많은 알릴화합물은 혈압을 낮추는데 효과적이다.



11. 꼭꼭 씹어라.


음식물을 꼭꼭 씹으면 침이 많이 생기는데, 침에있는 효소인 페록시다 아제만이 활성산소를 제거해 면역력을 높인다. 또한 꼭꼭 씹는 행위 자체가 뇌가 자극해 치매를 예방할 수 있다. 턱 근육 신경을 자극해서 뇌의 식욕을 관장하는

부위로 포만감을 느끼도록 신호도 보낸다.






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(Miraculous Meals to Live Long and Healthy

1. Eat less.


People in Okinawa, Japan, a world-renowned long-lived village, make news half of the average 2,500 kcal for Westerners. Eating less can prevent heart disease and cancer by reducing the metabolic rate in the body and producing less free oxygen. Okinawa people enjoy eating vegetables, fruits, tofu, brown rice and seaweed.



2. Eat it upside down.


Conversely, the way to eat side dishes is to eat side dishes first, not to eat them after eating rice. After eating one chopstick of vegetable side dishes and one chop of protein side dishes, one drink of rice is served.

Next, eat a pair of vegetable side dishes and a pair of fatty side dishes before serving a drink of rice. By eating vegetables with high satiety first, it helps to reduce the amount of food eaten, and you can consume a lot of dietary fiber.



3. Eat carbs, smart.


Refrain from refined or sugar-added carbohydrates. It is better to eat brown rice and multigrain rice rather than rice, whole grain bread more than white bread, and buckwheat noodles more than white noodles



4. Eat a lot of beans and tofu



Eating plant-based protein is important to increase healthy life expectancy. It is recommended to increase the percentage of soybean and tofu intake that contains plant-based protein. When middle-aged women eat beans and tofu before and after menopause, it has two effects: protein supply and female hormone supplementation

I can look forward to it



5. Eat vegetables and fruits properly.


Proper consumption of vegetables and fruits can reduce excessive calories, salt, and unsaturated fatty acids. You can maintain a nutritional balance by increasing your intake of dietary fiber and antioxidant vitamins.



6. Watch out for sugary fruits.


Fruit tends to be eaten without hesitation due to the strong perception that it is a healthy food. However, fruits high in sugar can cause obesity.

Less sugar - berry (Raj-, Black-, Cran-), lemon, lime.

Sugar is usually - apples, strawberries, watermelons, peaches.

High sugar - orange and kiwi, plum, pear, pineapple.

Very high sugar - cherries and grapes, mangoes, pomegranates, bananas.



7. Be friendly with rough grains.


All the world-famous Jangsu Village people eat coarse grains as their staple foods. The seedlings and bran of grain contain nutrients such as vitamins, minerals, and dietary fiber and various physiologically active substances.



8. There is an answer to the primitive age table.



Brown rice, vegetables, seaweed, nuts, and fruits served the majority of people's meals in the primitive age. Adding safe and high-quality meat, fish, and seafood two or three times a week helps in hormone production and muscle maintenance. Eating whole foods from the skin

It is good for blood vessel health by increasing antioxidant power.



9. Keep the blue-backed fish close to you.


It contains omega-3 fatty acids such as EPA and DHA, which helps prevent cardiovascular disease. A lack of omega-3 fatty acids can reduce the fat in the brain's cell membrane, which can increase the risk of dementia. It is recommended to eat blue-backed fish more than twice a week (about 230 grams).



10. Remember color food.


The red color contains lycopene and anthocyanins, which remove free oxygen and improve immune function. The yellow color carotenoids are anti-cancer and anti-aging

It works. Green-colored sulforaphane, indole, and lignan reduce the risk of developing hormone-related cancers such as colorectal cancer, breast cancer, and prostate cancer.

Purple contains a lot of phenolic compounds, which help prevent blood vessel and heart disease by lowering blood cholesterol levels. Many allyl compounds in white are effective in lowering blood pressure.



11. Make sure to chew.


Chewing food thoroughly produces a lot of saliva, but only peroxidase, an enzyme in saliva, removes free oxygen and enhances immunity. The act of chewing tightly can also stimulate the brain to prevent dementia. It stimulates the jaw muscles to control the brain's appetite

It also signals a feeling of fullness to the area.




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12. Nuts are perfect for snacks.


Nuts contain many healthy nutrients such as omega-3 fatty acids, vitamin E, and dietary fiber. This lowers low-density cholesterol and prevents cardio-cerebrovascular disease and diabetes.

Most nuts except chestnuts and banks are high in fat, so people do not eat more than 40 grams at most. A handful (25-30 grams) per day is appropriate.





12. 간식은 견과류가 제격.


견과류에는 오메가3 지방산, 비타민E, 식이섬유 등 몸에 좋은 영양소가 많이 들어 있다. 이 덕분에 저밀도 콜레스테롤 을 떨어뜨리고, 심뇌혈관질환과 당뇨병 을 예방하는 효과가 있다.

밤과 은행을 제외한 대부분의 견과류는 지방 함량이 높으니 최대 40g 이상 먹지 않는다. 하루 한 줌(25~30g)이 적당하다.

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221. 덕목과 생의 목표

덕목(德目)과 생의 목표(目標)♡ 좋은 사람은 외롭지 않고, 어진 사람은 항상 즐겁습니다. 언제 어디서나 남을 도우면 자기 자신(自身)도 이롭게 되어 변함없이 행복(幸福)을 누릴 수 있습니다. 토끼를 잡을 땐, 귀를 잡고, 닭을 잡을 땐, 날개...