2024년 7월 19일 금요일

91. 식중독 예방법

다음은 헬스 인 유스에서 보내드리는 건강 정보이다. 식중독은 여름 철에 많이 발생한다. 살아 있는 세균이나 세균이 생산한  독소를 함유한 음식물을 먹었을 때 나타나는 급성   위장염이다. 잠복기와 증상의 정도는 원인 균에 따라 다르게 나타난다. 포도상구균의 경우 2~4 시간의 잠복기를 거쳐 심한 구토, 어지럼증, 두통 등이 나타난다. 살모델라 균의 경우 6~72 시간의 잠복기를 거쳐 두통, 설사, 고열이 나타난다. 비브리오 균의 경우 12~48 시간의 잠복기를 거쳐 출혈을 동반하는 수포가 다리에 생기거나 고열, 패혈증이 나타난다. 이질 균의 경우 3일 정도의 잠복기를 거쳐 설사, 복통, 고열이 나타난다. 식중독을 예방하는 방법은 다음과 같다. 음식물을 만들기 전후에 손을 자주 씻는다. 신선하고 질 좋은 식품을 선택한다. 유통 기한이 지난 식품은 폐기한다. 식품 조리에 사용되는 기구는 깨끗하게 세척하고 소독해서 사용한다. 육류, 계란, 해산물 등은 완전히 익혀서 먹는다. 야생의 버섯이나 나무 열매 등은 함부로  먹지 않는다. 노약자의 경우 심한 설사를 하면 탈수가 될 염려가 있다. 이를 방지하기 위하여 충분한 수분을 섭취한다. 냉장 식품은  섭씨 5도 이하, 냉동 식품은 섭씨 영하 18도 이하에서 보관한다. 남은 음식은 재 가열 후 식힌 상태로 냉장고에 보관한다. 음식물을 냉장고에 보관하는 경우 2일 이상 두지 않는다. 뜨거운 음식은 완전히 식힌 후에 냉장고에 보관한다. 위의 내용을 숙지하여 잘 실천하면 여름철 식중독을 예방할 수 있다. 경청해주셔서  고맙습니다.
(The following is health information sent by Health in Youth. Food poisoning occurs frequently during the summer. It is an acute gastroenteritis that occurs when you eat food containing live bacteria or toxins produced by bacteria. The incubation period and the degree of symptoms differ depending on the causative bacteria. Severe vomiting, dizziness, and headaches appear in the case of Staphylococcus aureus after an incubation period of 2 to 4 hours. In the case of Salmodella bacteria, headache, diarrhea, and high fever appear after an incubation period of 6 to 72 hours. In the case of Vibrio bacteria, blisters accompanied by bleeding appear in the legs, high fever, and sepsis appear after an incubation period of 12 to 48 hours. In the case of heterogeneous bacteria, diarrhea, abdominal pain, and high fever appear after an incubation period of about 3 days. Methods to prevent food poisoning are as follows. Wash your hands frequently before and after cooking food. Choose fresh and high-quality food. Dispose of food that has passed the expiration date. Clean and disinfect the utensils used to cook food. Eat meat, eggs, and seafood thoroughly cooked. Do not eat wild mushrooms or tree fruits. In the case of the elderly and the weak, if you have severe diarrhea, you may become dehydrated. To prevent this, drink enough water. Store refrigerated food at below 5 degrees Celsius and frozen food at below -18 degrees Celsius. After reheating, store the remaining food in the refrigerator with it cooled down. If you store food in the refrigerator, do not leave it for more than 2

days. Store hot food in the refrigerator after it is completely cooled. If you understand the above and practice it well, you can prevent food poisoning in the summer. Thank you for listening.)

다음은 헬스 인 유스에서 보내드리는 건강 정보이다. 식중독은 여름 철에 많이 발생한다. 살아 있는 세균이나 세균이 생산한  독소를 함유한 음식물을 먹었을 때 나타나는 급성   위장염이다. 잠복기와 증상의 정도는 원인 균에 따라 다르게 나타난다. 포도상구균의 경우 2~4 시간의 잠복기를 거쳐 심한 구토, 어지럼증, 두통 등이 나타난다. 살모델라 균의 경우 6~72 시간의 잠복기를 거쳐 두통, 설사, 고열이 나타난다. 비브리오 균의 경우 12~48 시간의 잠복기를 거쳐 출혈을 동반하는 수포가 다리에 생기거나 고열, 패혈증이 나타난다. 이질 균의 경우 3일 정도의 잠복기를 거쳐 설사, 복통, 고열이 나타난다. 식중독을 예방하는 방법은 다음과 같다. 음식물을 만들기 전후에 손을 자주 씻는다. 신선하고 질 좋은 식품을 선택한다. 유통 기한이 지난 식품은 폐기한다. 식품 조리에 사용되는 기구는 깨끗하게 세척하고 소독해서 사용한다. 육류, 계란, 해산물 등은 완전히 익혀서 먹는다. 야생의 버섯이나 나무 열매 등은 함부로  먹지 않는다. 노약자의 경우 심한 설사를 하면 탈수가 될 염려가 있다. 이를 방지하기 위하여 충분한 수분을 섭취한다. 냉장 식품은  섭씨 5도 이하, 냉동 식품은 섭씨 영하 18도 이하에서 보관한다. 남은 음식은 재 가열 후 식힌 상태로 냉장고에 보관한다. 음식물을 냉장고에 보관하는 경우 2일 이상 두지 않는다. 뜨거운 음식은 완전히 식힌 후에 냉장고에 보관한다. 위의 내용을 숙지하여 잘 실천하면 여름철 식중독을 예방할 수 있다. 경청해주셔서  고맙습니다.
(The following is health information sent by Health in Youth. Food poisoning occurs frequently during the summer. It is an acute gastroenteritis that occurs when you eat food containing live bacteria or toxins produced by bacteria. The incubation period and the degree of symptoms differ depending on the causative bacteria. Severe vomiting, dizziness, and headaches appear in the case of Staphylococcus aureus after an incubation period of 2 to 4 hours. In the case of Salmodella bacteria, headache, diarrhea, and high fever appear after an incubation period of 6 to 72 hours. In the case of Vibrio bacteria, blisters accompanied by bleeding appear in the legs, high fever, and sepsis appear after an incubation period of 12 to 48 hours. In the case of heterogeneous bacteria, diarrhea, abdominal pain, and high fever appear after an incubation period of about 3 days. Methods to prevent food poisoning are as follows. Wash your hands frequently before and after cooking food. Choose fresh and high-quality food. Dispose of food that has passed the expiration date. Clean and disinfect the utensils used to cook food. Eat meat, eggs, and seafood thoroughly cooked. Do not eat wild mushrooms or tree fruits. In the case of the elderly and the weak, if you have severe diarrhea, you may become dehydrated. To prevent this, drink enough water. Store refrigerated food at below 5 degrees Celsius and frozen food at below -18 degrees Celsius. After reheating, store the remaining food in the refrigerator with it cooled down. If you store food in the refrigerator, do not leave it for more than 2

days. Store hot food in the refrigerator after it is completely cooled. If you understand the above and practice it well, you can prevent food poisoning in the summer. Thank you for listening.)

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