들 깻 잎!)
1. 치매예방!🏕
들깻잎에 대해 올리기 전에 한 가지 먼저 짚고 넘어간다. 치매증상이 있는 분들을 종합적으로 살펴보면 대체적으로 물을 잘 마시지 않는다는 것을 알게 되었다.
일종의 수분부족이 뇌에 영향을 미치기도 하기 때문이다.🏕
혹 자신이 건망증이 심하거나 기억력이 감소함을 느낀다면 수분섭취를 고민하고 되돌아보는 것도 좋을듯 하다.🏕
자신은 충분히 마시고 있다고 생각되더라도 하루 정도 얼마나 물을 마시고 있는지 체크해볼 필요는 있다.🏕
만약 수분부족이라 생각된다면 수시로 물을 마시는 습관을 들이는 것이 좋다.🏕
집안에 치매에 걸린 부모님이 계시면 가족 모두 힘들어지게 된다. 그렇다고 누구나 치매에 걸리지 말라는 보장도 없다.🏕
치매는 누구나 걸릴 수 있기 때문이다. 언젠가 스승이 말했다.🏕
"하루에 들깻잎 10장 이상씩 먹으면 돼. 치매는 뇌로 들어가는 산소결핍에 의해 생기는 것이야. 뇌에 산소공급을 잘해주는 것이 깻잎이거든..!"🏕
들깻잎에는 비타민(A, C)과 철분의 함량이 높고 항산화, 항노화, 항암에 좋은 베타카로틴(β-Carotene)이 다량 함유되어 있어서 치매예방이나 치료에 많은 도움이 된다.🏕
우리가 고기나 생선회 등을 먹을 때 상추와 더불어 쌈으로 많이 먹는 이유도 본능적인 식이요법이 아닌가 생각한다.🏕
누가 꼭 그렇게 먹으라고 가르친 것이 아닌데 일상화, 보편화가 된 것을 보면 말이다. 간혹 상추만 주는 생선회집들이 있다. 들깻잎을 함께 곁들이도록 권고해보자. 들깻잎은 생식해도 좋고 장아찌로도 좋고 양념장에 발라서 먹어도 좋다.🏕
🏕 다만 찌거나 볶아서 먹지만 않으면 된다.🏕
최소 하루 10장 이상씩 꾸준히 먹으면 잃었던 정신이 다시 되돌아온다. 주변에 치매에 걸리신 분이 있다면 큰 밑천이 들어가는 것도 아니니 꼭 실행해보기를 바란다.🏕
단 꾸준한 먹는 것이 조건임을 명심하자. 때로는 늘 그래서 또는 그렇게 해서 무감각적인 시각에 가려져 보지 못하는 경우가 많다. 하찮게 생각했던 행위가 어쩌면 본능적 치료인지도 모를 일이다.🏕
치매 예방에 좋은 들깻잎은 독특한 향으로 칼슘과 철분이 풍부하다. 과일 중에서 비타민A의 대표 당근이나 비타민C로 대표되는 오렌지나 사과보다 많은 비타민을 함유하고 있다.🏕
그리고 들깻잎에는 허브보다 7배나 많은 치매예방 성분이 들어 있다. 뇌세포 대사기능을 촉진하는 로즈마린산과 가바성분이 다량 함유되어 있다.🏕
2. 피부미용!🏕
깻잎에는 비타민 A·C가 풍부해 피부주름생성 예방에 탁월하다. 또한 깻잎속에 들어있는 로즈마린산과 루테이올린 성분이 기미, 주근깨를 만드는 멜라닌 색소의 생성을 억제한다.🏕
특히 로즈마린산 성분은 미백 화장품 원료인 알부틴 보다 멜라닌 생성 억제 효과가 2배 이상 뛰어나다고 한다.🏕
3. 식중독 예방!🏕
깻잎의 특유한 향을 내는 정유성분(Perill keton)이 방부제 역할을 하여 생선회와 함께 먹으면 식중독을 예방할 수 있으며 고기의 누린내와 생선의 비린내를 없애준다.🏕
4. 신경통예방!🏕
깻잎에는 비타민이 풍부하여 말초혈관을 강화시켜 신경통예방과 통증을 완화시켜준다.🏕
5. 빈혈 예방!🏕
깻잎에 함유되어 있는 철분은 100g당 2.9mg로, 시금치 (2.6mg)보다 더 많이 함유하고 있어 깻잎 30g정도만 섭취하면 하루에 필요한 철분의 양이 공급된다.
🏕
6. 항암효과!🏕
깻잎이 위암 세포의 성장을 97% 억제하는 것으로 나타나, 위암 예방을 위해서는 꾸준하게 깻잎을 섭취하는 것이 좋다는 것이 입증되었다.🏕
암과 각종 성인병 예방에 좋은 깻잎은 암 예방 물질인 파이톨(Phytol), ETA(eicosatrienoic acid) 및 엽록소(chlorophyll) 등이 함유되어 있다.🏕
깻잎 안에 있는 식물화합물 파이톨이 암세포만 찾아가서 제거시키는 자연살해세포의 활성을 높이고, 대식세포 기능을 활성화시켜 병원성 대장균이나 다른 병원성 균을 제거한다. 인체의 면역기능을 강화시키므로 결국 항암·면역력 증강작용을 한다는 것이다.🏕
피톨이라는 성분이 암세포만을 골라 제거해주는 효과가 있다. 병원성균이나 병원성 대장균 등을 제거해주기도 한다.🏕
※ 깻잎 하루 10장!🏕
쉬워보이는가? 그렇지 않다. 쌈으로 또는 장아찌로 먹는다해도 대부분 10장 이상 먹기가 쉽지만은 않다. 무심코 한두 번 또는 서너 번은 먹어도 10회는 쉽지 않다.🏕
그리고 찌거나 볶아서 많이 먹는데 생식은 많이 먹기가 어렵다. 치료라 생각하고 꼭 10장 이상 먹어보라! 🏕🏕🏕
"모든 병은 음식으로 고칠수 없으면 약으로도 못 고친다"
(Wild sesame leaves!)
1. Dementia Prevention! 🏕
Before I post about perilla leaves, I have to point out one thing first. Comprehensive examination of people with dementia symptoms found that they generally do not drink water well.
This is because some kind of lack of water affects the brain. 🏕
If you are forgetful or feel your memory is reduced, it would be good to think about drinking water and look back.🏕
Even if you think you're drinking enough, you need to check how much water you're drinking for a day or so.🏕
If you think you lack water, you should make a habit of drinking water from time to time.🏕
If you have parents with dementia in your home, your family will suffer. But there is no guarantee that everyone will not get dementia.🏕
Because anyone can get dementia. One day, my teacher said. 🏕
"You just have to eat more than 10 perilla leaves a day. Dementia is caused by an oxygen deficiency that enters your brain. It is perilla leaves that give your brain a good oxygen..." 🏕
Perilla leaves contain a high content of vitamins (A, C) and iron and a large amount of beta-carotene (β-carotene), which is good for antioxidants, anti-aging, and anticancer, which is very helpful in preventing or treating dementia.🏕
I think the reason why we eat a lot of ssam with lettuce when we eat meat or raw fish is an instinctive diet. 🏕
No one taught them to eat like that, but they have become commonplace. Sometimes there are raw fish restaurants that only give lettuce. Let's recommend that perilla leaves be side by side. Perilla leaves can be eaten raw, pickled, or applied to the sauce. 🏕
🏕 Just don't steam or stir-fry it. 🏕
If you eat at least 10 sheets a day steadily, the lost spirit will come back. If there are people with dementia around you, it will not be a big fund, so please try it. 🏕
However, keep in mind that eating consistently is a condition. Sometimes it's always like that, or often it's not possible to be seen by an insensitive perspective. Perhaps an act that was thought of as trivial is an instinctive treatment.🏕
Perilla leaves, which are good for preventing dementia, are rich in calcium and iron with a unique scent. Among fruits, it contains more vitamins than oranges and apples represented by vitamin A's representative carrot or vitamin C.🏕
And perilla leaves contain seven times more anti-dementia ingredients than herbs. It contains a large amount of rosemary acid and gaba, which promote brain cell metabolism.🏕
2. Skin care! 🏕
Perilla leaves are rich in vitamins A and C, so they are excellent in preventing skin wrinkles. In addition, rose marinic acid and rutayolin contained in perilla leaves inhibit the production of melanin pigments that make freckles and freckles.🏕
In particular, rosemary acid is said to have more than twice the effect of inhibiting melanin production than albumin, a raw material for whitening cosmetics.🏕
3. Food poisoning prevention! 🏕
Perill keton, which gives off the unique scent of perilla leaves, acts as a preservative to prevent food poisoning and remove the fishy smell of meat and fish.🏕
4. Prevent neuralgia! 🏕
Perilla leaves are rich in vitamins, strengthening peripheral blood vessels to prevent neuralgia and relieve pain.🏕
5. Prevention of anemia! 🏕
The iron contained in perilla leaves is 2.9mg per 100g, more than spinach (2.6mg), so if you eat about 30g of perilla leaves, you will be supplied with the amount of iron you need per day.
🏕
6. Anti-cancer effect! 🏕
Perilla leaf has been shown to inhibit the growth of gastric cancer cells by 97%, proving that it is good to eat perilla leaf consistently to prevent gastric cancer.🏕
Perilla leaves that are good for preventing cancer and various adult diseases contain cancer prevention substances such as phytol, eicosatrienoic acid (ETA), and chlorophyll.🏕
The plant compound phytol in perilla leaves only visits and removes cancerous cells, boosts the activity of natural killer cells, and
activates the macrophage function to remove pathogenic E. coli and other pathogenic bacteria. In other words, it improves the body's immune function, so it eventually improves anticancer and immunity. 🏕
A component called phytol has the effect of selecting and removing only cancer cells. It also removes pathogenic bacteria and pathogenic E. coli.🏕
※ 10 perilla leaves a day! 🏕
Does it look easy? No. Even if you eat it as a wrap or as a pickle, it is not easy to eat more than 10 sheets in most cases. Even if you eat it once or three times casually, 10 times is not easy.🏕
And I eat a lot by steaming or frying, but it's hard to eat a lot of raw food. Think of it as a cure and make sure to eat more than 10 pages! 🏕🏕🏕
"If you can't cure all diseases with food, you can't cure them with medicine.")
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