💚서울대학교 이왕재박사가 자기 가족의 경험담을 직접 쓴 글💚
🌷["세계 100대 의사"안에 드는 "서울대 현직 이왕재 의학박사" 발표 내용]
★하루 1,000원으로 100세 회춘, 장수하는 비법
하루 1,000원으로 건강과, 회춘, 장수가 지켜진다.
그 놀라운 비밀을 공개 합니다.
☆매일 "양파와 고구마 반개씩"잡수시면 여러분들 건강에 놀라운 일이 생길 것입니다.
« 양파 건 강 학 »
※양파-하루 반 개씩 먹자! 비싼 藥보다 낫다!
가족 중에 고혈압으로, 만성피로로 늘 고생하는 사람이 있다면 오늘 당장 식탁 위에 양파를 주인공으로 올려보자.
양념처럼 자주 쓰는 재료지만, 주재료로 활용하면 독특한 별미가 될 뿐 아니라
다양한 약효까지 누릴 수 있다.
※양파가 왜, 우리 몸에 좋을까?
기원전 3000년경, 고대 이집트의 피라미드 건축에 동원된 노예들에게 매일 양파를 먹였다는 기록이 있다. 고된 노동에도 견뎌낼 수 있는 강한 체력을 키우기 위해서였다는데, 그만큼 양파에는 피로회복과 여러 가지 몸에 좋은 성분이 많이 들어있다.
활용하기에 따라 채소가 되고, 약이 되고, 향미료가 되고, 살균제가 되는 등 다양한 용도와 효능을 가진 금쪽 같은 식품 양파. 하루 반 개씩 매일 먹으면 각종 암을 막아주고, 고혈압, 당뇨병, 간장병, 위장병, 피부병 등의 예방·치료 효과가 있다. 이밖에 만성피로와 피부미용 등에도 효과가 있어 우리 생활에 없어서는 안 될 중요한 식품이기도 하다.
양파는 봄가을이 제철인데, 한 손에 들어봐서 무겁고 단단하며 황색 껍질이 짙고 잘 마른 것이 좋은 것이다. 싹이 나기 시작한 것은 피한다.
*건강 효과 1 "피를 맑게" 한다
양파의 유효 성분 중 하나인 ‘퀘르세틴’은 동맥경화를 예방하는 효능을 갖고 있으며, 또 다른 성분인 ‘유화 프로필’은 중성지방과 콜레스테롤 수치를 낮추는 작용을 한다. 때문에 양파는 탁한 혈액이나 손상된 혈관을 치유하는 데도 효과적이다.
양파는 섬유소 용해 활성 작용과 지질 저하 작용 으로 혈액의 점도를 낮춰 맑고 깨끗하게 만들어준다. 따라서 혈액순환이 좋아지고 산소와 영양의신체 공급이 원활해지는 것.
*건강 효과 2 "혈압을 떨어뜨리고 심장병을 예방"한다
양파를 가열하면 ‘유화프로필’이라는 성분은 줄어들지만 가열 정도에 따라 ‘트리슬피드’라는 성분과 ‘세피엔’이라는 성분으로 변한다. 이들 성분은 중성지방이나 콜레스테롤 수치를 낮추는 작용과 혈압을 내리는 역할을 한다. 그리고 양파의 껍질에 들어 있는 황색 색소인 ‘퀘르세틴’이라는 성분은 모세혈관을 강하게 해주고 딱딱하게 굳은 동맥을 부드럽게 만들어 심장병 예방에 효과가 있다.
*건강 효과 3 "당뇨병 예방과 치료에 효과"가 있다
양파의 유화프로필이라는 성분은 혈당치를 낮추는 효과가 뛰어나 당뇨병 예방과 치료에 도움을 준다. 하지만 신기하게도 정상적인 혈당은 떨어트리지 않고 높은 혈당만 내려주면서 정상 혈당이 되면 작용을 멈추는 것이 특징. 유화프로필은 혈액 속의 포도당 대사를 촉진하고, 혈당치를 낮춰 당뇨병을 예방하고 인슐린의 분비를 촉진시켜 당뇨병의 치료 효과도 뛰어나다. 유화프로필은 생양파에 많이 들어 있다.
*건강 효과 4 "간의 해독작용"을 한다
양파에는 간장의 해독작용을 강화시키는 ‘그루타치온’ 성분이 많이 들어 있다. 간장의 해독기능이 강화되면 임신 중독은 물론 약물중독, 알레르기에 대한 저항력이 강해지는 장점이 있다. 뿐만 아니라 양파는 간장 속의 지질을 저하시켜 간장을 건강하고 튼튼하게 해주며, 피로를 회복시켜주고 변비에도 좋다. 술을 마실 때 양파를 함께 먹으면 알코올로 인해 파괴되기 쉬운 비타민 B₁의 흡수도 높이면서 술독을 중화시켜 간장을 보호한다.
*건강 효과 5 "뛰어난 살균력"을 갖고 있다
양파는 아주 강력한 살균력을 가지고 있는데, 대장균이나 식중독을 일으키는 살모넬라균을 비롯한 병원균을 죽이기 때문에 식중독 예방에도 효과를 볼 수 있다. 생양파를 3~8분간 씹으면 입 안의 세균이 완전 멸균되기 때문에 충치를 예방해준다.
이밖에도 무좀, 습진의 예방과 치료에도 효과가 있다.
<양파의 똑똑한 활용법 증상별 민간요법>
*근육통에… 양파즙 파스
운동이나 과다한 노동으로 팔다리 근육이 뭉쳤을 때 양파를 갈아서 밀가루 반죽에 섞어 파스처럼 붙이면 효과를 볼 수 있다. 양파즙에 무즙과 생강즙을 같은 비율로 섞어주면 더 좋다. 또한 등산이나 과격한 근육운동을 할 때 양파를 섭취하면 피로감을 줄일 수 있다.
*어깨결림에… 양파즙 마사지
어깨가 뻐근하면서 무겁고 통증이 있을 때 양파즙으로 마사지하면 시원하게 통증을 가라앉혀준다. 양파를 강판에 간 뒤 화장솜에 촉촉하게 적셔 부드럽게 마사지한다. 이때 생강즙과 된장을 같은 비율로 섞으면 더 효과가 있다.
*신경통에… 생양파 섭취
신경통이나 만성피로가 심하다면 매일 저녁 식사 때 생양파를 반개씩 먹는다. 정신 안정과 신진대사를 돕는 양파의 효능 때문에 신경통도 가라앉고 피로도 개운하게 풀린다. 생양파를 먹기 힘들다면 살짝 데쳐 먹어도 효과는 같다.
*가래·기침에… 양파 냉찜질
양파를 잘게 썰어서 가제 수건이나 면보에 싼 뒤 차갑게 해서 목에 냉찜질을 하면 가래와 기침에 효과가 있다. 양파 생즙과 물을 1:5의 비율로 섞어서 하루 두 번씩 가글을 하는 것도 효과가 있다.
*원형 탈모증에… 양파 생즙
양파를 강판에 갈아 생즙을 낸 뒤 머리카락이 쉽게 빠지는 두피부위나 원형 탈모 증상이 있는 부분에 마사지한다. 일주일에 두세번은 실시해야 효과를 볼 수 있으며, 양파를 자주 먹으면 탈모를 예방하는 효과가 있다.
신혼부부에게 양파스프를 주는 이유..... 어르신들에게도 당연히 좋겠죠
프랑스 호텔에서는 신혼부부에게 양파 스프를 제공한다. 양파의 정력 증진 효능 때문이다.
양파에는 퀘르세틴이 많고 마늘처럼 자극적인 냄새를 내는 알리인이 들어 있는데, 이 성분들이 정력 증진에 중요한 역할을 한다.
퀘르세틴은 육류에 들어 있는 포화 지방산의 산화를 막고 혈액의 점도와 혈중 콜레스테롤을 낮춰준다.
♥양파가 당뇨병에 좋은 과학적인 근거
그동안의 연구 결과 양파는 인슐린
(💚 Dr. Lee Wang-jae of Seoul National University wrote his own family's experiences 💚
🌷 [The announcement of "Lee Wang-jae, incumbent Doctor of Medicine at Seoul National University," which is one of the top 100 doctors in the world]
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☆If you eat "half onions and half sweet potatoes" every day, something amazing will happen to your health.
« Onion Health Science »
※Onion-Let's eat a half a day! Better than expensive 藥!
If anyone in your family always suffers from high blood pressure or chronic fatigue, let's put onions on the table today as the main character.
It's an ingredient that's often used like seasoning, but if you use it as a main ingredient, it's not only a unique delicacy
You can even enjoy various medicinal effects.
※Why are onions good for us?
Around 3000 B.C., there is a record that slaves who were mobilized for the construction of ancient Egyptian pyramids were fed onions every day. It is said that onions contain a lot of fatigue recovery and various good components for the body.
A golden food onion that has various uses and effects, such as becoming a vegetable, medicine, flavoring, and disinfectant depending on its use. Eating half a day and half every day can prevent various cancers and prevent and treat high blood pressure, diabetes, liver disease, gastrointestinal disease, and skin disease. In addition, it is an essential food in our lives because it is effective in chronic fatigue and skin beauty.
Spring and autumn are in season for onions, and it's good to hold them in one hand and be heavy and hard, have a thick yellow shell, and dry well. Avoid sprouting.
*Health Effects 1 "clear the blood"
Quercetin, one of the active ingredients of onions, is effective in preventing arteriosclerosis, while another ingredient, emulsifying profile, lowers triglyceride and cholesterol levels. As a result, onions are effective in healing murky blood or damaged blood vessels.
Onions lower the viscosity of blood by lowering the viscosity of the blood through fibrin dissolution and lipid reduction. As a result, blood circulation improves and oxygen and nutrients are supplied to the body smoothly.
*Health Effects 2 "Deteriorates blood pressure and prevents heart disease."
When onions are heated, the component 'emulsified propyl' decreases, but it changes into 'trislpide' and 'sepien' depending on the degree of heating. These ingredients lower triglyceride or cholesterol levels and lower blood pressure. Quercetin, a yellow pigment in onion skins, strengthens capillaries and softens hardened arteries, which is effective in preventing heart disease.
*Health Effects 3 "Effective in preventing and treating diabetes"
Onion's emulsifying propyl has excellent effect of lowering blood sugar levels, which helps prevent and treat diabetes. Curiously, however, it only lowers high blood sugar without dropping normal blood sugar, and stops working when the blood sugar reaches normal blood sugar. Emulsifying propyl promotes glucose metabolism in the blood, lowers blood sugar levels, prevents diabetes, and promotes insulin secretion, which is effective in treating diabetes. Emulsifying propyl is contained in raw onion.
*Health Effects 4 It has a "hepatic detoxification effect."
Onions contain a lot of glutathione, which enhances the detoxification effect of liver. The strengthening of the detoxification function of liver has the advantage of strengthening resistance to drug addiction and allergies as well as pregnancy addiction. In addition, onions lower the lipids in the liver, making the liver healthy and strong, relieving fatigue, and good for constipation. Eating onion together while drinking increases the absorption of vitamin B ₁, which is easily destroyed by alcohol, neutralizes the alcohol consumption and protects the liver.
*Health Effects 5 Has "Excellent Sterilization"
Onions have a very strong bactericidal power and can be effective in preventing food poisoning because they kill pathogens, including E. coli and salmonella, which cause food poisoning. Chewing raw onions for 3 to 8 minutes completely sterilizes the bacteria in the mouth, preventing tooth decay.
In addition, it is effective in preventing and treating athlete's foot and eczema.
<How to use onions smartly, folk remedies for each symptom>
*My muscle aches... onion juice pain relief patches
When limb muscles are agglomerated due to exercise or excessive labor, grinding onions, mixing them with flour dough, and attaching them like a pain relief patch can be effective. It is better to mix onion juice with ginger juice in equal proportions. Additionally, eating onions while hiking or exercising intense muscles can reduce fatigue.
*On the shoulder... an onion juice massage
Massage with onion juice to cool down the pain when your shoulders are stiff and heavy and painful. Season the onion with a grater, moisten it with a cotton pad, and gently massage it. At this time, mixing ginger juice and soybean paste in equal proportions is more effective.
*In the neuralgia... ingestion of raw onions
If neuralgia or chronic fatigue is severe, eat half of raw onions at dinner every day. Due to the effectiveness of onions, which help stabilize the mind and metabolize, neuralgia and fatigue are relieved. If eating raw onions is difficult, blanching them slightly has the same effect.
*In the phlegm and cough... a cold pack of onions
Cold compresses on the neck after wrapping the onion in a household towel or cotton cloth. Gargling twice a day by mixing onion juice and water in a ratio of 1:5 is also effective.
*Alopecia alopecia... onion juice
Grate onions in a grater for fresh juice, and massage them to scalp areas where hair is easily lost or areas with symptoms of circular hair loss. You have to do it two or three times a week to be effective, and if you eat onions frequently, it is effective in preventing hair loss.
The reason why you give the newlyweds onion soup... ...is good for the elderly, of course
French hotels offer onion soup to newlyweds. This is due to onion's energy-boosting effect.
Onions contain aline, which is high in quercetin and produces a stimulating smell like garlic, and these ingredients play an important role in boosting energy.
Quercetin prevents oxidation of saturated fatty acids in meat and lowers blood viscosity and blood cholesterol.
♥ Scientific evidence that onions are good for diabetes
Studies have shown that onions are insulin)
2024년 11월 3일 일요일
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