2024년 8월 9일 금요일

93. 옥수수의 효능

우리의 선조들이 쌀 대용식으로 먹었던 옥수수가 요즈음 건강 식품으로 각광받고 있다. 옥수수의 효능을 알아보자. 노화 방지와 피부 미용에 좋다. 피부에 주름을 만들고 노화를 촉진하는 원인 중 하나가 활성 산소이다. 옥수수에 들어있는 베타카로틴, 페놀산, 토코페롤 등이 활성 산소를  제거하여 항산화 작용을 한다. 옥수수를 먹으면 노화가 늦어지고 피부 미용에도 좋다. 항암 효과까지 기대할 수 있다. 다이얻트에 좋다. 옥수수는 식이 섬유와 수분이 풍부하다. 반면에 칼로리와 지방 함량이 상대적으로 낮은 식품이다. 포만감은 있지만 살은 찌지 않는다. 당뇨를 예방하고 혈당을 조절한다. 옥수수에는 소화효소인 아밀라제의 활성을 억제하는 성분이 들어있다. 이로 인해 저당류의 흡수가 줄어들어 혈당을 낮출 수 있다. 토코페롤은 혈당을 조절한다. 대장 운동을 촉진하고 변비를 예방한다. 옥수수는 식이섬유가 많이 들어있는 식품이다. 장의 운동을 활발하게 한다. 변비도 예방이 되고 원활한 배변 활동이 이루어진다. 독소가 잘 배출되어 피부가 깨끗해 진다. 고혈압, 심혈관 질환 등을 예방한다. 옥수수의 리놀산 성분은 혈중의 콜레스톨을 낮추고 칼륨은 혈압을 낮춘다. 펩타이드 성분은 혈관 속 지방을 없애고 .혈전을 줄여준다. 시력을 보호하고 안구 건강에 도움이 된다. 베타카로틴, 루테인, 제아자틴 성분은 눈의 노화를 예방하고 안구 건강에 좋다. 기억력 감퇴를 예방한다. 베타카로틴 성분은 뇌 세포를 자극한다. 기억력이 감퇴되는 것을 막는다. 잇몸 질환을 개선한다. 옥수수의 씨눈에 들어있는 베타시토스테롤 성분이 잇몸질환 개선에 탁월한  효과가 있다.  옥수수 속 대를 삶아서 그 물로 가글을 꾸준히 하면 치통, 치주염 등에 탁월한 효과가 있다. 경청해주셔서 고맙습니다.
(Corn, which our ancestors ate as a rice substitute, is in the spotlight as a health food these days. Let's find out the efficacy of corn. It is good for preventing aging and skin care. One of the causes that make wrinkles on the skin and promote aging is free oxygen. Beta-carotene, phenolic acid, tocopherol, etc. in corn removes free oxygen and acts as an antioxidant. Eating corn delays aging and is good for skin care. You can even expect anticancer effects. It is good for diet. Corn is rich in fiber and moisture. On the other hand, it is a food with relatively low calorie and fat content. It is full but does not gain weight. It prevents diabetes and controls blood sugar. Corn contains ingredients that inhibit the activity of amylase, a digestive enzyme. This reduces the absorption of hypoglycemia, which can lower blood sugar. Tocopherol regulates blood sugar. It promotes colon exercise and prevents constipation. Corn is a food that contains a lot of dietary fiber. It stimulates bowel movement. Constipation is also prevented and smooth bowel movements are made. Toxins are released well and the skin is cleaned. It prevents high blood pressure and cardiovascular disease. The linoleic acid component of corn lowers blood cholesterol and potassium lowers blood pressure. Peptide components remove fat in blood vessels and reduce thrombosis. It protects vision and helps with eye health. Beta-carotene, lutein, and zeazatin components prevent eye aging and are good for eye health. It prevents memory loss. Beta-carotene stimulates brain cells. It prevents memory loss. It improves gum disease. The

beta-citosterol components in corn seeds have excellent effects on improving gum disease. If you boil corn stalks and gargle them with water steadily, they have excellent effects on toothache and periodontitis. Thank you for listening.)

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221. 덕목과 생의 목표

덕목(德目)과 생의 목표(目標)♡ 좋은 사람은 외롭지 않고, 어진 사람은 항상 즐겁습니다. 언제 어디서나 남을 도우면 자기 자신(自身)도 이롭게 되어 변함없이 행복(幸福)을 누릴 수 있습니다. 토끼를 잡을 땐, 귀를 잡고, 닭을 잡을 땐, 날개...